När Sveriges alla hushåll köper presenter slås det på den stora trumman. En trumman som går loss på nästan 50 miljarder kronor. Dock verkar inte hushållen förstå att de handlar för sådana stora summor och tror att man spenderar hälften så mycket som man egentligen gör. 

3847015-map-of-gotlandPengar, pengar och åter pengar. Att hushålla med sina ekonomiska resurser är a och o för ett liv från magsår. Nu när Nordea kommit ut med sin undersökning om hur mycket hushållen lägger på presenter årligen så är det en stor skillnad på vad hushållen tror de lägger ut och vad de i verkligheten lägger. Både dn.se och svd.se har skrivit om detta, för att göra oss uppmärksamma på hur mycket vi verkligen lägger. För det vi tror är att vi lägger 27 miljarder om året, när vi faktiskt lägger 49 miljarder. de dyraste presenterna lägger vi på bröllopen som går upp till flera tusentals kronor. Men de som kan få det jobbigast är barnfamiljen då det är otroligt många kalas som man nästan varje helg ska gå på och ge presenter. Vad man ska göra är att skriva ner alla utgifter man lägger på presenter, detta då vi ofta inte brukar räkna med dem i vår budget, men något vi kanske borde göra om vi märker att det sinar i kassan, självklart kan man då även välja att ta ett lån, som blir allt mer vanligt.

Enkalre att ta ett lån

För oförutsedda utgifter är det nu superenkelt att ta ett lån och just att låna pengar är en självklarhet i de allra flesta människors liv. På http://www.expresskredit.se/ skriver de om just microlån, http://www.expresskredit.se/mikrolan-mikrokredit/ och förklarar begreppet med snabba lån, något som är en bra lösning när det blivit lite för många presentutgifter under en och samma månad. Men, självfallet måste man ah en avbetalningsplan då pengar inte växer på träd.