De flesta människor älskar beröring, men beroende på om man är man eller kvinna så upplever man beröringen olika och vi bli berörd på olika sett enligt en ny studie. 

326838-hands-holdingI takt med att vi blir allt mer bekväma framför våra datorer så avskärmar vi oss allt mer från varandra, vi har även skrivit om att man nu har ha, eller mer i framtiden, en robot som sin personliga assistent. Dock är det viktigt att tänka på att även om vi kan få otroligt mycket från tekniken så kommer den aldrig att kunna mäta sig med någon riktig kontakt från någon annan människa. Och när det kommer till kontakt och beröring så har en ny forskning visat att män och kvinnor reagerar olika på beröring skriver Sveriges Radio i en artikel på deras sajt.

  • … män är överlag mer bekväma med fysisk beröring.

  • … kvinnor tycker nästan bara det är okej med beröring på händerna om det är en främmande man som rör dem.

  • … män däremot känner sig mer bekväma med beröring från främlingar än från en släkting på nästan hela kroppen.

  • … kvinnor är mer bekväma med beröring från både manliga och kvinnliga vänner än män.

I studien deltog över 1300 personer och vad de gjorde var att fylla i på en karta över kroppen där de känner sig bekväma med beröring och där de inte känner sig bekväma, samt vem som de känner sig bekväma med som berör dem. Om ni kollar på bilderna kan ni även placera in er själva.