Kärleken är det som får människor att orka prestera lite till och det som sätter guldkant om tillvaron. Att dela livet med någon handlar om att öppna upp sig själv och falla mot någon annan. Men när det kommer till att dela sin ekonomi är det delade meningar om vad som känns rätt och inte.

417138-wedding-ringsDet är inte konstigt att man har blivit matad om att pengar är roten till det mesta som är ont i vårat samhälle. Det går att läsa i mängder av böcker hur människor väljer rikedom före kärleken och se vara hur utgången kan bli i olika kärleksprogram: får man chans att välja mellan en miljon och en människas kärlek så finns det dem som väljer pengarna. Varför det är på detta viset är att vi vet att om vi inte har tillräckligt med pengar så kommer vi inte att överleva i det samhälle vi byggt upp. Att kontakta Advisa om lån är en möjlighet som många tar och som nu är en självklarhet för de allra flesta. Men när det kommer till ekonomin om man funnit kärleken så väljer allt fler människor att inte dela på pengarna.

“Man lär sig att ta eget ansvar och dessutom kan man skapa ett eget sparande”

Att ta eget ansvar menar privatekonomen Ingela Gabrielsson och tycker att det är bra att fler, 45 % av gifta och sambos, har en blandning mellan delad ekonomi och uppdelad. Viktigt att tänka på är att göra upp hur man vill ha det och komma fram till en passande lösning för båda parter, annars kan det uppkomma många svårigheter. I slutändan handlar det om att vill man dela sitt liv med någon så vill man även att båda ska må bra och dela ekonomin på ett sätt som gör båda parter bekväma.