Det finns många sätt att fira sin kärlek till varandra på, men det vanligaste är nog ett traditionellt bröllop – men hur ska man gå tillväga om man vill gifta sig, men inte ha ett renodlat och traditionellt bröllop?

brud gifta bröllop frieriAlla kommer vi till den punkt i våra liv då det är dags att stadga sig och slå sig till ro med den speciella person som vi hittat och vill dela resten av våra liv med. Och enligt Magdalena Ribbings etikettblogg hos DN så innebär bröllop en hel del eftertanke för brudparet både med gästlista, klädkoder, ceremonin och festen efteråt. Men det är många som inte orkar med all stress och planering för flera gäster och lyckönskare – hur ska de göra för att få en minnesvärd bröllopsdag? Det enklaste sättet är faktiskt att göra något romantiskt som att rymma iväg och gifta sig och sedan boka bröllopsresor med toppafrika eller någon annan exotisk researrangör för att verkligen göra själv bröllopsresan till minnet att minnas.

Okonventionella bröllop

Det finns flera sätt att arrangera okonventionella bröllop på och ett utav sätten står ingen mindre än möbeljätten IKEA för. Igår meddelande man nämligen att det numera går att gifta sig via deras nylanserade sajt Bröllop online och precis som sajtens namn avslöjar så gifter man sig via nätet, på nätet i fiktiva vackra miljöer (källa). Så om man inte vill resa på riktigt kan man alltså hålla bröllopet via webkamera på nätet – något som fru Ribbing nog skulle rata totalt. Till Sveriges radio understryker hon bland annat vikten av att brudparet ska se till att sätta ordentliga klädkoder och att skicka riktiga tackkort för alla presenter som erhållits vid bröllopet – men genom att ha bröllopet via videolänk på nätet så slipper man allt sådant. Vilket man självklart även gör när man rymmer till Afrikas savanner, och när man gör det så får man nog både finare foton och värdefullare minnen än när man vigs online och alla foton man får är skärmdumpar!