En renovering kan vara något du och din partner sett fram emot länge. Ni har planerat och räknat på budgeten och njutit av tiden att komma underfund med hur ert nya hem ska se ut. Men detta kan även leda till konflikter när den ena inte håller med om vad den andra vill. Hur håller man egentligen sams som par under en renoveringsprocess?

De flesta konflikter uppstår om ett par ska ta hand om renoveringsbitar själva. Den ena kanske är mer händig än den andra och retar sig på partners okunskap och dåliga handlag. Då kan det vara bra att ta hjälp av en renoveringsfirma som http://aquabygg.se/renovering/koksrenovering/ där andra gör grovjobbet. Men det finns naturligtvis också andra bitar som kan ge upphov till bråk.

par som grälarSluta fightas!

Har ni räknat på budgeten och har svårt att komma överens? Eller vill du göra mer på renoveringen än din partner som helst ser att ni ska renovera sparsamt? Eller ni kanske har helt olika smak när det kommer till ny interiör i köket eller badrummet?

Att lyssna på den andra och hitta en medelväg är A och O i alla relationer. Du kan inte alltid få som du vill till 100 % och det kan heller inte din partner. Sätt er ned och försök klura ut vad ni är bäst på, var och en på sitt håll. Kanske du är bra på att strukturera upp jobbet till delmoment. Eller du är bättre på färgkombinationer. När ni diskuterar igenom projektet och ser fördelarna i varandra så kommer ni säkert komma på vad ni båda är bättre på än den andra. Låt då respektive person göra det jobbet.

Pengabiten måste stämma

En renovering kostar pengar, så är det bara. Du kanske tycker att ni kan lägga lite mer pengar på jobbet, medan din partner tycker tvärtom eller vill göra flera moment själv. För det första; vad har ni faktiskt råd med och vad är slöseri? Om du vill göra mer så får du nog vara beredd att betala ur egen ficka om du kan det. Och kan du inte det så får du helt enkelt ge efter. Självklart ska ni inte bli snåla, men ett ekonomiskt tänk är viktigt och det finns massor med budgetrenoveringar som kan bli minst lika bra som de större – om inte ännu bättre!