Det sker mirakel och händelser som är svåra att förklara i vår värld. Med hjälp av sociala medier är det ännu enklare att bevittna dessa och historien om de hemlösa hundarna som kom till en kvinnas begravning är helt enkelt fantastisk.

Hela händelsen fick ett stort medialt tryck efter att en kvinna lagt upp bilder på Facebook efter att hennes mor gått bort. Det intressanta är de hemlösa hundar som kom vallfärdande till begravningen för att ta farväl och är även detta som fått bilderna och berättelsen att spridas i en enorm kraft.

Hundarna ville säga adjö

Att hantera sorg har vi tidigare skrivit om, och varför ska det bara gälla människor. Innan visste vi att elefanter kan känna stor sorg och vallfärdas många mil för att ta farväl av någon nära, men aldrig tidigare har man hört talas om att även hundar kan få sådana känslor. Tidningen Göteborgsposten, bland många andra skriver om händelsen. Det var en kvinna i Mexiko som gått bort och som under hela hennes liv har dagligen matat hemlösa hundar och katter. Hon gick bort i början av mars och när det var dags för begravning så märkte gästerna att det kom in hund efter hund och la sig bredvid kistan. Varför? för att de ville ta farväl såklart.

10616989-english-mastiffNär dotterna Patricia la upp bilder på Facebook fick det snabbt spridning med över 50 000 delningar och nu har det blivit en världsnyhet. kanske bör man ta sig en funderare på hur våra husdjur fungerar och mår. Bara det att de kommer till begravningen vittnar om att de fått starka band till kvinnan och att de kände att de var tvungna att en sista gång vara henne nära. En kan nu hoppas att dottern tar över och ser till att hundarna och katterna får ett drägligt liv, eller att kanske en organisation kliver in och erbjuder sin famn.