När det kommer till framtiden så kan man skapa mycket med hjälp av tekniken. Nu håller man även på att ta fram robotar som ska fungera som personliga assistenter och hjälpa till med allt från barnpassning till hemstädning, men man har en bit kvar för att få dem mjuka. 

“Man måste ha robotförväntningar på en robot. Om de ser för mycket ut som människor börjar man förvänta sig att de ska bete sig som människor också.”

Citatet kommer från en artikel ur dn.se och från Danica Kragic som är professor och robotforskare på Kungliga Tekniska högskolan. För mycket handla rom att robotar måste kunna få vara just robotar, men självklart ska vi även försöka komma längre fram i utvecklingen. Personlig assistans gör man klokast i att söka professionell hjälp, men det finns mycket som tyder på att vi snart kommer att kunna använda oss av robotar som utför vissa sysslor. Dock kommer man aldrig att få in den känslomässiga delen och det spontana som är en nödvändighet när det kommer till personlig assistans. Men, ser man till gräsklipparen som kallas för robotgräsklippare så kan man se att man kan “träna” eller ställa in en maskin till att utföra en viss syssla. Dock kan de rymma, som man kan läsa om här, så pli på dem är det inte.

921221-future-droidOm man är intresserad av teknik och robotar så är den nya filmen Ex Machina något att varmt rekommendera. Det kommer dock dröja ett tag till dagens maskiner blir så smarta… Eller?