bröllop, converseAllt fler vill gifta sig på populära rockfestivalen Sweden Rock. Det har blivit så populärt att festivalen nu har vigselförrättare från kommunen på festivalen. Men alla dessa chanser för vigsel på årets festival helt fullbokade, så den som vill gifta sig på Sweden Rock får ställa sig i kö. 

I tidigare text har vi skrivit om bröllopsplaner i kändisvärlden, men nu ska det handla om bröllopsplaner i rockvärlden – något som blivit oerhört populärt. Allt fler väljer att gifta sig på mer okonventionella vis och ett ställe som många nu vigts på är Sweden Rock Festival, dit många rockälskare vallfärdar under sommaren.

12 vigslar istället för 10

Många par har kanske setts genom festivalen, eller har rock som ett gemensamt intresse. Musiken betyder mycket och för många är Sweden Rock en gemensam plats för kärlek, vilket kan förklara intresset bakom att gifta sig där. Eftersom det är i Sölvesborgs kommun som festivalen äger rum är det också den kommunen som står bakom vigslarna, och de har från förra året utökat antalet vigslar på festivalen från 10 till 12 stycken. Det är par från hela landet som vill gifta sig på festivalen, och de 12 vigslarna blev snabbt fullbokade. Förhoppningsvis kan kommunen erbjuda fler nästa år och vigslarna där har folk redan börjat anmäla intresse för.

Vill säga ja till toner av rock

På grund av det stora intresset för att gifta sig på Sweden Rock Festival så har kommunen upprättat en reservlista, skriver Sydöstran i en artikel. Allt fler vill gifta sig till rockmusik i sann rockmiljö och kanske inte helt överraskande utnämndes festivalens vigselmöjligheter till ”årets arrangemang”. Kommunens samordnare för bröllopen säger att hon inte är förvånad över dess popularitet, med tanke på vilken succé det varit under tidigare år också. Hon säger även att de som ligger bakom festivalen och arrangemanget med bröllop ska ta en diskussion vidare om det möjligtvis skulle kunna gå att utöka antalet vigslar. Men, siffran får inte bli för stor, då det fortfarande ska kännas exklusivt att gifta sig på Sweden Rock Festival.

Vilka spelar?

Vilka band och artister är det som spelar på festivalen, som lyckliga bröllopspar kan få gifta sig till? Några är bland annat:

  • Aerosmith
  • Scorpions
  • In Flames
  • Running Wild