När en familj består av medlemmar med delade åsikter och skilda vanor kan det ibland bli svårt. Speciellt om den ena röker och den andra inte. Hur kan man då lösa problemet?

Har du försökt få din partner att sluta röka men förgäves? E-cigg eller e-cigaretter kan hjälpa den mest enträgne rökaren att trappa ned eller bli av med den värsta röklukten. En e-cigg är en elektronisk cigarett som kan laddas och innehålla betydligt trevligare dofter än den vanliga tobaksröken.

e-cigg och e-juiceVejpa för familjens skull

För mycket nikotin kommer även att drabba dina familjemedlemmar trots att de inte röker. Många tycker även att röklukten av vanliga cigaretter sätter sig i väggarna och i kläderna och önskar inget hellre än att personen ska ge upp sin ovana. Men som du säkert vet kan detta vara lättare sagt än gjort. Då kan du som icke rökare föreslå ett långsammare botemedel – nämligen vejping. Istället för att predika och få den andra att känna sig illa till mods, kan ni hitta en medelväg som gör att personen inte behöver ge upp sin favoritsysselsättning, men att du ändå inte lider av det lika mycket.

Skonsammare och luktar bättre

Vejping har inte lika skadliga effekter på lungorna och personerna som vistas i närheten, som traditionella cigaretter har. Tack vare en nikotinfri eller lågnikotinhaltig e-juice som är smaksatt med betydligt trevligare aromer än tobakslukten, så känns det också mer behagligt att andas in den.

Kompromissa

Det viktigaste i alla relationer oavsett vad eller vilka det handlar om, är att kompromissa. Om du har en rökare i familjen eller har en partner som röker och du ogillar det, måste det ske en kompromiss. Be vederbörande att gå ut och röka, att tugga tuggummi efteråt eller att göra något annat som helt enkelt får dig att känna dig bättre till mods i hans/hennes sällskap.